Завантаження ...

Протягом тижня інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 18 порушень

У період з 01 по 07 квітня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 18 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 01 по 07 квітня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 18 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 8 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову) та шість – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства). Також оформлено чотири акти виявлення та вилучення 10 одиниць безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 37 од. заборонених знарядь лову та 82 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 14 977 грн. Накладено штрафів на суму 646 грн. Передано до судів 8 справ для притягнення до адміністративної відповідальності» - повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, 02 квітня 2020 року групою державних інспекторів Сумського рибоохоронного патруля разом з поліцією Охтирського ВП ГУНП в Сумській області на водоймі в с. Грунь Охтирського району близько 22 години був затриманий автомобіль ВАЗ 2112, при огляді якого було виявлено гумовий човен та заборонені знаряддя – 12 сіток з рибою. При проведенні оперативно-слідчих дій було встановлено, що водій, на гумовому човні та за допомогою сіток виловив близько 20 кг риби: плітка – 73 шт., окунь – 50 шт., краснопірка – 8 шт., щука – 3 шт., плоскирка, лящ – по 2 шт. та в`язь – 1 шт. Завдано збитків рибному господарству України на суму 9 163 грн.

03 квітня рибінспектори виявили порушника на водоймі в с. Княжичі Ямпільського району. За допомогою заборонених знарядь – двох сіток порушник впіймав 3 кг риби: карась сріблястий – 35 шт. Збитки становлять 595 грн.

04 квітня на водоймі в с. Підліснівка Сумського району затримані три громадянина, які за допомогою заборонених знарядь – трьома сітками добули близько 21 кг риби: карась сріблястий – 50 шт., щука – 2 шт. Сума збитку склала 1 530 грн.

07 квітня в ході проведення рибоохоронного рейду групою державних інспекторів Сумського рибоохоронного патруля разом з представниками поліції викрито грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на озері Івне в с. Погребки Шосткинського району. Близько 7 години виявлений мешканець м. Шостка, який з гумового човна ловив водні біоресурси забороненими знаряддями – сьома сітками. У такий спосіб йому вдалося виловити більше 33 кг риби: підуст звичайний – 11 шт., окунь – 10 шт., щука, лин – по 5 шт., плоскирка, плітка – по 3 шт., лящ – 2 шт., карась сріблястий, в’язь – по 1 шт. Збитки становлять 3 689 грн. Знаряддя лову, риба та гумовий човен вилучені працівниками поліції, згідно з протоколом огляду. Матеріали передані до Шосткинського ВП для відкриття кримінальної справи.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучені на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з документом опису-оцінки.

05 квітня держінспектори виявили громадянина на р. Псел в м. Суми, який в заборонений нерестовий період на гумовому човні добував водні біоресурси. На особу складено протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено 170 грн штрафу.

За даний період складено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна у Путивльському, Буринському, Лебединському та Краснопільському районах, згідно з якими вилучено десять сіток та один ятір. Риба, у кількості 5 кг випущена у водне середовище.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог правил рибальства в нерестовий період, з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: