Завантаження ...

На Сумщині за рахунок довірливих громадян шахраї збагатились більш ніж на 46 тисяч гривень

Жертвами аферистів стали 53-річна жителька Бурині та 45-річжна жінка з Середино-Буди. В обох випадках зловмисники використали схему «Ваша банківська картка заблокована».



Жертвами аферистів стали 53-річна жителька Бурині та 45-річжна жінка з Середино-Буди. В обох випадках зловмисники використали схему «Ваша банківська картка заблокована» .

До поліції з заявою про шахрайство звернулася 53-річна буринчанка. Жінка розповіла, що зранку їй подзвонив невідомий, представився працівником банку, та повідомив, що її картка заблокована. Для відновлення доступу до банківського рахунку попросив назвати цифри з останніх надісланих їй смс-повідомлень. Громадянка повірила незнайомцю, і в результаті за кілька хвилин з її рахунку було знято 16 тисяч гривень.

В аналогічний спосіб потерпіла від рук шахраїв жителька Середино-Буди. Псевдобанкір запевнив жінку, що у неї заблоковані обидві картки – і «зарплатна», і «кредитка». Щоб мати до коштів вільний доступ, порекомендував зняти усі заощадження та через термінал самообслуговування перерахувати їх на свій мобільний. За його порадами вона виконала всі начебто необхідні для цього дії. Насправді ж шахрай налаштував переадресацію коштів та збагатився за її рахунок на 30 тисяч гривень.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеженням волі на строк до трьох років.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян з попередженням бути пильними, і просять дотримуватися елементарних правил безпеки. Перевіряйте інформацію, отриману від незнайомих чи малознайомих осіб. Пам’ятайте: навіть якщо незнайомець називає себе працівником банку, не поспішайте виконувати його прохання або вказівки, особливо ті, які стосуються переказу коштів. Але якщо все ж таки Ви стали жертвою злочину – повідомте про це на спецлінію поліції «102». Чим скоріше правоохоронці розпочнуть пошуки зловмисників, тим більше шансів на розкриття злочину.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: