Завантаження ...

За шість днів Сумський рибоохоронний патруль зафіксував 22 правопорушення

У період з 15 по 21 січня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 15 по 21 січня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено один протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), 12 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та шість - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено сім од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено вісім од. заборонених знарядь лову та майже 20 кг водних біоресурсів. Накладено штрафів на суму 884 грн», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, 14 січня 2020 року на р. Псел в с. Низи Сумського району рибпатрульними виявлений громадянин, який добував рибу за допомогою одного «павука». Риби не здобув. На особу складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучено, згідно документу опису-оцінки знарядь лову.

20 січня державними інспекторами задокументовано Порушення правил рибальства на водоймі в с. Кияниця Сумського району. Двоє громадян добували водні біоресурси за допомогою 15 «щуковок». Риби не здобули.

Рибпатрульні зафіксували порушення Правил рибальства на зимувальних ямах в Сумському, Роменському, Путивльському та Шосткинському районах.

На рибалок складено дев’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено 714 грн штрафів.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, за даний період, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках області виявлено шість випадків незаконного продажу 20 кг водних біоресурсів.

На реалізаторів оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Якщо Ви помітили порушення природоохоронного законодавства - прохання терміново повідомляти за номером телефона «гарячої» лінії (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: