Завантаження ...

"Вагнерівці" виходять з Бахмута

"Вагнерівці" виходять з Бахмута фото

Сили ПВК "Вагнера", ймовірно, почали відходити з деяких своїх позицій навколо Бахмута. Найманці можуть продовжити наступальні операції на Донбасі коли відновлять свої сили. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Британська розвідка нагадує, що 25 травня 2023 року засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що розпочато виведення його сил із Бахмута та передача позицій Міністерству оборони Росії, яке триватиме до 1 червня 2023 року

 

"Заступниця міністра оборони України також підтвердила ротацію "Вагнера" на околицях міста. Станом на 24 травня 2023 року сили так званої "Донецької народної республіки" (ДНР), ймовірно, увійшли в місто, щоб розпочати розмінування", - допускають в розвідці Британії.

 

Там звернули увагу, що останніми тижнями частини 31-ї бригади Повітряно-десантних військ (ВДВ) Росії, ймовірно, перемістилися з району Сватове-Кремінна для підсилення флангів Бахмута.

 

"Українські сили зайняли 20 квадратних кілометрів на флангах Бахмута станом на 16 травня 2023 року. Ротація сил "Вагнера", ймовірно, триватиме контрольованими фазами, щоб запобігти обвалу в осередках навколо Бахмута", - вважають британці.

 

В розвідці Британії вважають, що попри ворожнечу Пригожина з Міноборони Росії, "вагнерівці", ймовірно, будуть використані для подальших наступальних операцій на Донбасі після відновлення своїх сил.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: