Завантаження ...

В енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності

В енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності фото

Споживання електроенергії залишається на тому ж рівні, що і до масованої атаки 26 січня. До областей доведені ліміти споживання. Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на НЕК "Укренерго".

Внаслідок російських атак ракетами та дронами зазнали значних пошкоджень генеруючі потужності та високовольтна мережа. Атака росіян 26 січня також завдала суттєвих пошкоджень декільком об’єктам високовольтних мереж, але енергетики ще не відновили енергосистему після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів. В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.

 

"До всіх обленерго доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Вже зараз Диспетчерський центр бачить перевищення лімітів у десяти областях, через що застосовуються аварійні відключення у Харківській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Київській, Черкаській, Житомирській, Волинській, Львівській, Рівненській областях. Упродовж доби можливі аварійні відключення і в інших областях", - зазначили в "Укренерго"

 

Триває відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час вчорашньої масованої атаки. Після останньої ракетної атаки мережеві обмеження діють в Одесі, в інших регіонах, де високовольтна інфраструктура зазнала 26 січня російських ударів ракетами або дронами, споживачі заживлені за резервними схемами.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: