Завантаження ...

У Німеччині закрили компанію, яка мала бути оператором "Північного потоку-2"

У Німеччині закрили компанію, яка мала бути оператором "Північного потоку-2" фото

Німецька компанія Gas for Europe GmbH, яка мала бути власником та оператором 54-кілометрової ділянки Північного потоку-2 в Німеччині, припинила існування з 1 січня 2023 року. Про це Цензор.НЕТ повідомляє з посиланням на Ліга.нет.

Gas for Europe була заснована на початку 2022 року швейцарською компанією Nord Stream 2 AG в рамках процесу сертифікації газопроводу на території Німеччини. Головний офіс Gas for Europe GmbH розташовувався в місті Шверін на півночі країни.

Подальша агресія Росії проти України поставила хрест на сертифікації, і Gas for Europe стала непотрібною.

Ліквідація Gas for Europe означає, що сертифікація Північного потоку-2 знову стає неможливою, навіть якщо трубопровід вдасться відремонтувати після вересневих вибухів, відносини з Росією знову покращаться, а федеральний уряд змінить своє негативне ставлення до проєкту.

Нагадаємо, газопровід Північний потік-2, прокладений на дні Балтійського моря, мав доставляти російський газ до Німеччини. Однак у лютому 2022 року уряд Німеччини призупинив процес його сертифікації, а США наклали санкції на Nord Stream 2 AG незадовго до російського вторгнення в Україну. Це унеможливило будь-які операції з компанією та призвело до труднощів з оплатою.

Nord Stream 2 AG - проєктна компанія, створена для планування, будівництва та подальшої експлуатації газопроводу "Північний потік - 2". Штаб-квартира компанії знаходиться в місті Цуг, Швейцарія. Засновником Nord Stream 2 AG є Gazprom international projects LLC, дочірня компанія ПАТ "Газпром". 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: