Завантаження ...

ЗСУ завершують звільнення правого берега Херсонської області

ЗСУ завершують звільнення правого берега Херсонської області фото

Українські військові у Херсонської області продовжують просуватися до Дніпра. Наші воїни переслідують ворога, який намагається втекти на інший берег річки. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що наразі важко встановити, скільки окупантів наразі залишається на західному березі.

 

"Супутникові знімки підтверджують, що російські війська зруйнували Антонівський та Залізничний міст (поблизу Херсона) та мостову дамбу Нової Каховки (на схід від Херсона поблизу Нової Каховки) через річку Дніпро та Дарівський міст (на північний схід від Херсона) над річкою Інгулець в останній спробі заблокувати наступ українців у напрямку центральної Херсонської області", - вказали у звіті ISW.

 

Фахівці також інформують, що геолокаційні супутникові зображення вказують і на те, що загарбники підготували першу та другу лінії оборони на південь від Дніпра та, ймовірно, продовжуватимуть зусилля щодо зміцнення позицій на лівому березі найближчими днями.

ЗСУ продовжать консолідацію контролю над правим берегом Дніпра

В Інституті вивчення війни підкреслили, що найближчими днями ЗСУ продовжать консолідацію контролю над правим берегом Дніпра.

Водночас аналітики розповіли, що 11 листопада українські війська здобули значні територіальні здобутки по всій Херсонській області, а саме:

  • просунулися до міста Херсон вздовж траси Т1501 із заходу та М14 з півночі та взяли під контроль місто й кілька прилеглих населених пунктів уздовж цих доріг.
  • взяли під контроль Киселівку та Чорнобаївку, два критично важливих населених пункти вздовж траси М14 на північний захід від Херсона.
  • пройшли на південь трасою Т1505 з позицій у Снігурівці (на північний схід від кордону Херсонсько-Миколаївської області) і звільнили кілька населених пунктів на цій лінії, зокрема Лиманець та Інгулець.
  • увійшли до Берислава (60 км на схід від Херсона) та населені пункти вздовж траси Р47 (яка на захід від району Берислава до Херсона), зокрема у Тягинці - селище між Херсоном і Бериславом, безпосередньо на західному березі Дніпра.
 

"Найближчими днями українські сили продовжуватимуть просуватися основними дорогами в напрямку Дніпра та звільняти додаткові населені пункти", - додали в ISW.

 

Ключові висновки фахівців:

  • Російські мілблогери розкритикували заяви Міноборони РФ про відхід російських військ на лівий берег, але досить стримано поставилися до українських успіхів.
  • Українські сили продовжували контрнаступальні операції в напрямку Кремінної та Сватового Луганської області та націлилися на російську логістику в тилу Луганської області.
  • Російські війська продовжували наступальні дії в районі Бахмута, Авдіївки та Вугледара.
  • Українські війська продовжували наносити удари по місцях зосередження російських військ у Запорізькій області.
  • Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин продовжує формувати паралельні військові структури в Бєлгородській і Курській областях, незважаючи на відсутність загрози наземного вторгнення українських військ на територію Росії.
  • Незадовільне проведення часткової мобілізації міністерством оборони Росії продовжує породжувати соціальну напругу.
  • Українські партизани продовжували завдавати ударів по російських окупантах.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: