Завантаження ...

У НАТО зробили заяву щодо підтримки України цієї зими

У НАТО зробили заяву щодо підтримки України цієї зими фото

У НАТО з настанням зими не будуть змінювати свою позицію щодо підтримки України в її боротьбі проти російського вторгнення. Адже ця війна стала глобальною небезпекою. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Військового комітету НАТО адмірала Роба Бауера під час прес-конференції.

 

"Надзвичайна сміливість українських Збройних сил і українського народу знову й знову братиме гору над опонентом. Союзники НАТО будуть підтримувати їх стільки, скільки необхідно. Наближається зима, але наша підтримка залишиться незламною", - заявив Бауер.

 

Він підкреслив, що неспровокована російська війна проти українців стала початком нової доби глобальної безпеки і є більшою, ніж сама Україна.

 

"Нападу зазнав увесь міжнародний порядок, заснований на правилах. Це, а також терористичні угруповання, які використовують асиметричні засоби ведення війни і створюють глобальні й локальні кризи, а також Китай, який масово нарощує військові зусилля і вдається до небезпечної риторики, - усе це тяжіє над нами", - зазначив Бауер.

 

За його словами, перед Альянсом стоїть "священне завдання" захищати мільярд громадян, які живуть на його території.

 

"І ми готові очікувати неочікуваного", - додав адмірал.

 

Варто зазначити, що сьогодні Військовий комітет НАТО у Таллінні обговорює підтримку України. Під час відкриття конференції президент Естонії Алар Каріс зосередився саме на ситуації в Україні та закликав до подальшої військової підтримки Києва перед російською агресією.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: