Завантаження ...

Іграшки для сну — як обрати та у чому користь

У словосполученні «іграшки для сну» є парадокс — як можна гратися, коли спиш? Але дитячі психологи радять купити малюку іграшку, з якою він засинатиме.

У словосполученні «іграшки для сну» є парадокс — як можна гратися, коли спиш? Але дитячі психологи радять купити малюку іграшку, з якою він засинатиме. Згадайте, адже чи не в кожного з нас у дитинстві був улюблений ведмедик, ковдрочка чи подушечка, обнімаючи яких, ми почувалися безпечно та засинали швидше.

Улюблена іграшка для сну — річ, з якою дитина засинає. Психологи називають її «перехідним об'єктом», який дає змогу спокійно перейти від стану бадьорості до сну. Іграшка допомагає малюкові більш спокійно пережити розлуку на ніч із батьками. Вона заспокоїть, якщо посеред ночі малюк несподівано прокинеться, адже ведмедик «засинає» разом із ним і знаходиться поруч протягом усього сну. Особливо важливим цей аксесуар є тоді, коли дитина вже достатньо доросла, аби спати в окремій кімнаті. Яку саме іграшку обрати дитині, щоб малюк краще спав? Нижче — декілька критеріїв, яким вона має відповідати.

Великий вибір м’яких іграшок — в інтернет-магазині мережі «АШАН». Замовити з доставкою та вигідними умовами оплати можна за посиланням https://auchan.ua/igrushki/.

Увага на безпеку

Не секрет, що більшість дітей дуже примхливі щодо іграшок. Усі батьки знають, що донька чи син можуть не зацікавитися або навіть проігнорувати найдорожчі та найсучасніші забавки. Натомість надати перевагу досить примітивним та недорогим іграшкам. Обираючи аксесуар для сну, варто врахувати смаки та інтереси малюка особливо прискіпливо. Іграшка має викликати цілковиту довіру, відчуття безпеки та затишку. Це може бути персонаж казки без негативних героїв та з хепі-ендом, тваринка, що подобається, тощо.

 

Важливо, щоб іграшка для сну відповідала всім вимогам безпеки:

  • Не мала гострих кутів.
  • Без дрібних деталей, якими малюк може вдавитися.
  • Не мала різкого запаху.
  • Бажано — з натуральних матеріалів.
  • Невеликого розміру, щоб аксесуар для сну не займав багато місця в дитячому ліжечку.
  • Добре, якщо іграшку, яка буде в малюка у ліжку, можна було прати або здавати то хімчистки.

Врахуйте вік дитини — малюкові від народження варто обирати спеціальні іграшки для ліжечок, які не кладуться до нього, а підвішуються. Безпечною та ефективною улюбленою іграшкою для малюків з перших днів життя може стати комфортер. М'які іграшки-хусточки, вони ж комфортери — це перші іграшки, які купують новонародженим. Із ними зручно засинати малюкам, перебираючи приємну на дотик тканину ручками.

Світло та звуки

Створити атмосферу для швидкого засинання, спокою та міцного сну протягом усієї ночі допоможуть дитячі нічники — лампи із різноманітними «спецефектами» та не яскравим, приємним для ока світлом. Малюкам до двох років подобаються мобілі — конструкції з підвішеними іграшками, з механізмом, мелодією чи так званим «білим шумом».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: