Завантаження ...

Як знайти хорошу офіційну роботу в Польщі?

З-поміж усіх країн ЄС у 2020 році саме Польща залишається країною, куди їде працевлаштовуватись більшість українців. До сих пір у багатьох людей залишається питання: як влаштуватись офіційно? Адже часто в газетах та по телебаченню можна побачити інформацію про ошуканих українців, які виїхали на роботу в ЄС, пропрацювали там, але залишилися без зарплати.

З-поміж усіх країн ЄС у 2020 році саме Польща залишається країною, куди їде працевлаштовуватись більшість українців. До сих пір у багатьох людей залишається питання: як влаштуватись офіційно? Адже часто в газетах та по телебаченню можна побачити інформацію про ошуканих українців, які виїхали на роботу в ЄС, пропрацювали там, але залишилися без зарплати. Тому дуже важливо з самого початку подбати про те, щоб влаштуватися легально й уникнути таких ризикованих ситуацій. Отож, якщо потрібна робота в Польщі, ви завжди можете звернутися до кадрової агенції Visa-Pro. Тут вам зможуть не лише підібрати підходящу вакансію, але й допоможуть відкрити візу в Польщу, забезпечать отримання запрошення від роботодавця та підписання контракту з ним.

Ми ж зупинимось на таких питаннях:

  • перелік місць, де можна працевлаштуватися;
  • рівень заробітної плати;
  • основні вимоги для працівників;
  • умови праці та проживання.

Сільське господарство

Це хороший варіант працевлаштування в Польщі для різних вікових категорій, плюс така робота підійде для сімейних пар, а не лише для жінок. Найчастіше пропонують вакансії по збору урожаю – лохини (борувки), полуниці, малини, грибів, помідорів та ін. Пропонують також роботу в Польщі в теплицях, на птахофабриках. Сюди можна влаштуватися без знання мови, це не проблема.

Скільки ж можна заробити та які тут умови праці? За збір урожаю платять по-різному – близько 2,8-3,5 PLN (польських злотих) за 1 кілограм зібраної ягоди. На зборі грибів платять по 11-13 PLN/год нетто, різноробочим на птахофабриці – орієнтовно 12 PLN/год. Якщо ви оберете роботу в Польщі по збору урожаю, то тут є свої плюси і мінуси. Серед плюсів – можливість максимально заробити, адже чим більше урожаю ви зберете, тим більшою буде зарплата. Такий вид праці не потребує особливих навиків, потрібно лише бути уважним. Що стосується недоліків – то це те, що на збір урожаю можуть впливати погодні умови (наприклад, коли йде дощ). Також ви наперед не зможете порахувати, скільки заробите, адже виробіток буде залежати від вашої продуктивності. Відповідно, і зарплата також. Часто працедавці пропонують житло або безкоштовно, або за невисоку плату, це теж плюс.

Будівництво

Такий вид праці в Польщі підходить для чоловіків. Тут є безліч вакансій, вам лише залишається обрати одну з них:

  • зварювальник;
  • електрик;
  • шліфувальник;
  • арматурник;
  • муляр;
  • покрівельник;
  • фасадчик та ін.

Скільки ж можна заробити? В основному, пропонують погодинну оплату – 11-13, інколи 15-17 PLN за годину. Це можливість добре заробити, особливо якщо працювати по 6 днів на тиждень. Працівникам також часто пропонують житло, про харчування в основному працівники дбають самостійно.

Готельний та ресторанний бізнес

Які вакансії пропонують в готелях та хостелах? В основному, це вакансії покоївки, інколи є вакансії для працівників рецепції. Влаштовуючись на такі посади, потрібно знати польську мову хоча б на мінімальному рівні, якщо мова йде про працівника рецепції – потрібно досконало знати польську, володіти англійською на хорошому рівні та мати досвід роботи у цій сфері. Оплата такої праці – 11-13 PLN/год. Зазвичай працівників забезпечують житлом та харчуванням.

Можна влаштуватися по контракту працювати і ресторан, кафе, пекарню, кондитерську. У заклади харчування зазвичай набирають поварів, помічників повара, пекарів, офіціантів, прибиральниць. Оплата – від 11 PLN/год. Такі працівники зазвичай забезпечуються харчуванням, у деяких випадках пропонують і житло за невелику плату.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: