Завантаження ...

Скільки часу потрібно печінці для відновлення після алкоголю

Скільки часу потрібно печінці для відновлення після алкоголю фото

Щоб відновитися після алкоголю, печінці необхідно від місяця спокою. Якщо випити багато і за короткий проміжок часу, то організм піддасться підвищеному ризику виникнення порушень. Про це заявила доктор Елізабет Роджерс з лондонської клініки Bupa Health Centre, повідомляє британське видання The Sun.

 

"Якщо алкоголь не дуже сильно впливає на функцію печінки, вона може повністю відновитися протягом 4-8 тижнів", - зазначила експерт.

 

Національна служба охорони здоров'я Англії рекомендує в тиждень вживати не більше 14 невеликих келихів вина або пива.

Якщо ж ви вживаєте більше рекомендованої норми, то піддаєте себе підвищеному ризику проблем з серцем, печінкою і травною системою.

Роджерс також підкреслила, якщо ви п'єте більше п'яти келихів вина або пива щодня протягом двох-трьох тижнів, то піддаєтеся більш високому ризику розвитку захворювань печінки.

 

"Регулярне вживання занадто великої кількості алкоголю може пошкодити ваші нерви і вплинути на рівень хімічних речовин-посередників (нейротрансмітерів) у вашому мозку", - додала лікар.

 

Є межа

Експерт попередила, що не варто за один день випивати занадто велику кількість алкоголю.

 

"Розподіліть своє вживання алкоголю на кілька днів і, по можливості, прагніть до 3-4 безалкогольних днів на тиждень. Пам'ятайте, що 14 невеликих келихів на тиждень - це межа, а не мета!" - заявила вона.

 

Також Роджерс пропонує запитувати себе, чому ви п'єте. Це також відмінний спосіб стежити за собою і практикувати так зване "усвідомлене вживання".

 

"Робіть паузу перед кожним новим напоєм і запитуйте себе, чому ви п'єте, як воно пити цей алкоголь, і як добре ви почуваєтеся. Всі ці прості методи можуть покращити ваші відносини з алкоголем", - заявила вона.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: