Завантаження ...

Якими можуть бути перспективи для європейського бізнесу в Україні на думку іноземного акціонера

Як вважає Якоб Вестерлакен, директор IIC UKRAINE B.V., після перемоги України у війні, тут розпочнуть свою діяльність нові інвестори. Їх метою стане відновлення країни.

Якщо раніше іноземці не дуже прагнули відкривати бізнес в Україні, то сьогодні ситуація поступово змінюється на краще. Зовсім нещодавно європейці побоювалися нечіткої законодавчої бази, корумпованості чиновників, але війна багато чого змінила. Після її закінчення ці проблеми повинні зникнути, і це буде привабливим для інвесторів з-за кордону. Таку думку висловлює Якоб Вестерлакен, який є власником та членом Наглядової ради страхової компанії «ПРОВІДНА».

Він зазначає, що після початку російського вторгнення в Україну, бізнесу стало набагато важче працювати. Але не дивлячись на перешкоди, найбільш стабільні компанії продовжують свою роботу. Зрозуміло, що їх прибуток зменшився, але припиняти діяльність повністю вони не збираються. Цього, на жаль, не можна сказати про невеликі компанії. Їм, скоріш за все, доведеться припинити свою роботу в Україні, бо на це в них не буде фінансів.

Як відзначає Якоб Вестерлакен, ті іноземні інвестори, які ведуть бізнес в

Україні, намагаються перенести підрозділи у відносно спокійні регіони або

взагалі – за її кордони. Така поведінка цілком зрозуміла, адже Україна сьогодні не може вважатися безпечною країною, і ніяких чітких прогнозів щодо покращення ситуації немає.

Проте, європейський акціонер відзначив, що, на його думку, після закінчення війни в Україні розпочне діяльність група іноземних інвесторів. Вони будуть прагнути займатися її відбудовою. Принаймні, такі плани висловлювали деякі європейські країни.

 Якоб Вестерлакен ще наголосив на тому, що після перемоги України відбудуться значні зміни в страхових продуктах, що пропонуються клієнтам. Їх якість та обсяги будуть стрімко зростати.

Інвестор не підтримує російську агресію проти України. Він висловив своє захоплення мужністю українців та їх волелюбністю. Крім того, Якоб Вестерлакен заявив, що не припинить фінансову підтримку СК «ПРОВІДНА» та буде надавати іншу допомогу, необхідну для ефективної діяльності компанії на страховому ринку України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: