Завантаження ...

Ажурні мережива в інтер'єрі: топ-5 ідей

Вінтаж, прованс, кантрі, навіть мінімалізм та хай-тек...Практично в усіх стилях інтер'єру можуть бути присутніми мереживні деталі для домашнього декору. Не вірите? Спробуємо зруйнувати стереотипи, що склалися, та розповісти, як використовувати ажурні мережива в інтер'єрі.

 

Що ви уявляєте, коли згадуєте слово "мереживо"? Плетені серветки, які стояли у бабусі на телевізорі, чи навпаки розцяцькована тканина на сукні? Насправді мереживний матеріал - це широкий спектр тканин. Переконатися в цьому допоможе асортимент ажурних тканин в Інтернет-магазині wed-style.com.ua/product-category/skidki/kruzhevnye-polotna-skidki/. Тому й сфери використання його досить різноманітні. І сучасні ажурні мережива, у разі правильного підбору, використання та застосування, додають інтер'єру стилю та родзинки.

Пропонуємо ТОП-5 ідей для використання ажурного мережива.

1.Прикрасити скатертину. У тому випадку, якщо ви побоюєтеся мережива в інтер'єрі, почніть з невеликих деталей. Наприклад, ажурна кайма по краях скатертини. Це цікаве рішення перевтілить скатерку та додасть вишуканості. Окрім того, прикрасити можна як звичайну скатерку, що покриває весь стіл, так і вузьку скатертину-доріжку.

скатертина-доріжка з мереживом

2. Декоруємо джерела світла. Про що саме йде мова? Люстри, свічники, бра тощо. Створити такий декор самостійно дуже легко. І, що важливо, не особливо затратно. Наприклад, створити оригінальний свічник можна з прозорої склянки та тонкої смужки (або окремих залишків) мережива. Для люстри або бра, звісно, знадобиться більше матеріалу, проте все ж не багато. Так, магазини тканин часто пропонують останні метри того чи іншого ажурного полотна за гуртовими або закупівельними цінами.

 

3. Додаємо на штори та тюль. Обираючи стиль прованс, кантрі чи шеббі-шик, можна навіть не задумуватися про декор вікон. Ажурне мереживо у такому випадку стане вашим ідеальним рішенням. Проте, не тільки у згаданих вище стилях доречно виглядатиме мереживо. Зважаючи на те, що сьогодні ажурної тканини широкий асортимент, з легкістю можна підібрати мереживо для будь-якого декору. Сітчастий матеріал пропускатиме сонячні промені, а також додасть приміщенню затишку та комфорту. Окрім того, вузьке мереживо можна використати для прикрашання гардин чи іншого декору вікон.  

4. Оздоблюємо предмети домашнього інтер'єру. Подушки, покривала, місткості для зберігання, серветки, килимки тощо. Дозвольте вашій фантазії створити оригінальний та неповторний елемент. Придивіться до загального стилю кімнати та поміркуйте, на чому саме можна було б зробити мереживний акцент. І тоді - вперед до творчості. Але пам'ятайте, головне не перестаратися.

5. Створюємо картину. Так, можемо обрати серед двох варіантів: кладемо мереживо в рамку або робимо панно. Обидві ідеї зовсім не складні у реалізації. Наприклад, для ажурного панно достатньо придбати відрізок мережива, прикріпити до стіни та задекорувати пам'ятними фотографіями. Натомість ажурне мереживо у рамці виглядатиме як самостійний декор. Проте і в першому, і другому випадку варто звернути увагу на вибір самого мережива. Воно не має бути занадто яскравим.

Який би з варіантів втілення не привернув вашу увагу, пам'ятайте, що будь-яка прикраса внутрішнього простору повинна гармонувати, перш за все, з вашими внутрішніми відчуттями та уявленнями про ідеальний затишок будинку. І тоді кожна деталь інтер'єру почуватиметься на своєму місці, а ви отримаєте справжнє задоволення від реалізації своїх задумів і від споглядання їх результату.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: