Завантаження ...

Обираємо осушувач повітря для басейну

Кожен з власників басейнів, що розташовані всередині приміщення, знає про можливі проблеми з надмірною вологістю, яка заважає підтримувати належний рівень мікроклімату.

Велика кількість води, що перебуває у відкритому стані, не може не випаровуватися, тим самим постійно підвищується рівень вологості у приміщенні і створюються не зовсім комфортні умови для відвідувачів. Крім того, надмірна вологість спричинює виникнення корозійних процесів на металевих поверхнях та слугує причиною виникнення грибків та плісняви.

Характерні особливості осушувачів

Запобігати виникненню надмірної вологості у приміщеннях з відкритими басейнами слід ще на стадії їх проектування. З метою створення належних та комфортних умов для відвідувачів басейну можна також осушувач повітря для басейну купити і з його допомогою приводити рівень вологості у приміщенні до нормального показника – 55-60%. Осушувачі обладнані спеціальними компресорами, які працюють за допомогою фреону, а саме зменшення вологості здійснюється завдяки процесу конденсації.

За допомогою вентилятора вологе повітря поступає всередину осушувача, де завдяки холодному теплообміннику, яким обладнаний випарник з фреоном, волога перетворюється на конденсат і стікає в спеціально передбачену ємність.

Конденсат виводиться з ємності завдяки дренажному насосу, а охолоджене повітря знову нагрівається на декілька градусів та повертається назад у приміщення.

Осушувач обладнаний спеціальним вбудованим гігростатом, завдяки якому зайва волога з повітря видаляється, а температура в приміщенні не змінюється.

Основні технічні вимоги до осушувачів

Осушувачі для басейнів, які можна придбати на https://osushiteli.ua/uk, здатні осувати за добу до 120 літрів повітря, їхній зовнішній корпус надійно захищено від можливого попадання вологи чи водяних бризок. Такі прилади можна монтувати під стелею чи на підлозі, розміщувати їх безпосередньо в приміщенні з басейном, чи в суміжному, існують також спеціальні пересувні моделі обладнання.

Обираючи модель осушувача необхідно враховувати, що його технічні параметри повинні дозволяти:

  • підтримувати необхідний рівень вологості у приміщенні завдяки автоматичному режимові;
  • можливе функціонування в наперед передбаченому діапазоні температур;
  • підтримання чистоти повітря в басейні за допомогою спеціально вмонтованих фільтрів.

Окремі моделі осушувачів дозволяють комплексний контроль та регулювання рівня опалення, вентиляції та вологості в приміщенні басейну. При виборі осушувача потрібно зважати на площу дзеркала води в басейні та максимальну кількість відвідувачів, розрахована величина повинна бути на 20% меншою від максимальної потужності осушувача.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: