Завантаження ...

У Сумах святкують День захисту дітей: одразу два свята на березі Псла (+ФОТО)

У Сумах святкують День захисту дітей: одразу два свята на березі Псла (+ФОТО) фото

Сьогодні, 1 червня, в Україні та світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. Для сумської малечі ранок став по-справжньому святковим. На березі Псла влаштували одразу два розважальні заходи «Разом ми діти» та «Свято Великої родини», адже сьогодні ще й Всесвітній день батьків.

Розважальний захід «Разом ми діти» у парку дозвілля та відпочинку «Strixa» об’єднав дітей з вразливих категорій. Свято з танцями та співами для своїх підопічних влаштували фахівці управління «Служба у справах дітей». На обліку в управлінні знаходяться понад 300 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування.

 

«Це наше традиційне щорічне свято і найголовніше для нашого управління, наших дітей, які перебувають у нас на обліку. Завдяки міській владі, нашим спонсорам для дітей приготували подарунки, наприклад, картини з псом Патроном, патріотичні футболки. На дітей чекає солодкий стіл, катання на атракціонах, майстер-класи і аніматори", - говорить керівник управління «Служба у справах дітей» Валерія Подопригора.

 

На іншому розважальному заході «Свято Великої родини» у гриль парку «Поляна» вітали своїх підопічних одразу три комунальні установи: ТЦ «Берегиня», Сумський міський центр соціальних служб, КУ «Центр учасників бойових дій».

 

«Ми вже вкотре об’єднуємося разом з соціальними установами міста, які займаються категоріями, що перебувають у складних життєвих обставинах. Сьогодні на захід запросили дітей з сімей загиблих учасників АТО і сьогоднішньої війни, молодь з інвалідністю. Запросили танцювальні колективи. Діти радіють святам, які, на жаль, зараз проводяться не так часто. У програмі святкова частина, як за участю дітей, так і для дітей. Також сім майстер-класів, серед яких виготовлення лимонаду, цукерок, паперових закладок для книг. Встановлена фотозона для фотографування усіх бажаючих у родинному колі. Бо крім того, що сьогодні у нас День захисту дітей, сьогодні ще й день батьків», - говорить директор КУ «Берегиня» Інна Галіченко.

 

Також для учасників свята запланували аквагрим, частування польовою кашею, пиріжками, солодкими кексами.

Матеріал підготувала Анна Майстренко, MistoSumy.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: