Завантаження ...

У Сумах з’явиться колона олімпійського чемпіона

У Сумах з’явиться колона олімпійського чемпіона фото

До 16 серпня на Центральному кладовищі Сум на місці поховання знаного сумчанина, легендарного скорохода, дворазового чемпіона Олімпійських ігор Володимира Голубничого з’явиться невеликий меморіал у формі колони.

30 травня проєкт представив керівник творчої групи, яка над ним працювала, начальник управління містобудування та архітектури Сумської ОВА Володимир Биков. За основу меморіалу була взята концепція колони. Враховуючи, що Володимир Голубничий був учасником п’яти Олімпійських ігор, вінчати її будуть п’ять олімпійських кілець, а квіткові вази зроблять у формі олімпійських кубків, пише Ваш шанс.

Колона буде виконана із Покостівського граніту, який сам по собі має сірий колір, але коли його оброблюють, набуває темного. До речі, з такого каменю зроблений в’їзний знак в Суми зі сторони вул. Харьківської. Фактично роботи вже розпочалися, на Покостівському кар’єрі потрібно вирізати камінь, обробити його і доправити в Суми. Висота колони має бути 2,5 м, ширина основної колони 50х50 см. Фінансує цей проект Сумська міська рада.

Нагадаємо, Володимир Голубничий народився і закінчив свій славний життієвий шлях у нашому місті (2 червня 1936 р. - 16 серпня 2021 р.)...

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: