Завантаження ...

За травень на Сумщині від обстрілів рашистів загинули 11 мешканців

За травень на Сумщині від обстрілів рашистів загинули 11 мешканців фото

Про безпекову ситуацію та обороноздатність Сумщини розповів на брифінгу в медіацентрі заступник голови обласної військової адміністрації Вячеслав Печененко.

За його словами, обстановка в області залишається стабільно напруженою, але контрольованою. Наші військові і всі сили оборони тримають ситуацію під контролем.

 

«Вздовж нашого кордону наразі наступальних угруповань і дій ворога не зафіксовано. Загрози вторгнення на територію області немає. Ми постійно посилюємо обороноздатність регіону, укріплюємо позиції. Тож жителі Сумщини мають знати, що українські захисники міцно тримають кордон», – зазначив посадовець.

 

Проте, як відзначив він, нікуди не зникла загроза постійних обстрілів території області з боку росії, особливо прикордонних населених пунктів. Так, упродовж квітня-травня, порівняно з першим кварталом поточного року, кількість обстрілів збільшилася вдвічі. Обстріли здійснюються щоденно у цілодобовому режимі. Ворог використовує все, що має на озброєнні: Сумщина постійно потерпає від авіаційних ударів, обстрілів з реактивних систем залпового вогню, стрілецької зброї, артилерійських та мінометних пострілів тощо.

Вячеслав Печененко відзначив, що супроти дотримання всіх міжнародних норм і правил, рашисти спрямовують терор, перш за все, проти мирних жителів та цивільної інфраструктури.

На жаль, в наслідок терористичних дій ворога лише у травні загинуло 11 цивільних осіб, поранено – 32. Пошкоджень та руйнацій зазнало житло та майно людей, цивільні об’єкти та інфраструктура.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: