Завантаження ...

Сум’яни святкують Всесвітній день вишиванки (+ ФОТО)

Сум’яни святкують Всесвітній день вишиванки (+ ФОТО) фото

Щороку у третій четвер травня не лише в Україні, а й у світі відзначають Всесвітній день вишиванки. Етнічний вишитий український одяг сьогодні можна побачити скрізь і в Сумах. В улюблених вишитих сорочках як малеча, так і цілі колективи організацій. На одній «хвилі» й молодь, яка знає, що вишиванка давно в тренді і стала органічним елементом модного look-у.

Особлива концентрація ошатних сумчан сьогодні у Сумському обласному художньому музеї ім. Никанора Онацького. Тут організували артпростір "Світоглядна культура: традиції та сучасність".

До уваги гостей дефіле учасників дизайн-студії "ART'elь moda" з колекцією "Вільний птах", вернісаж виставки "Творча династія Ярових" (презентація живописних робіт родини сумських митців: Миколи, Іллі, Семена Ярових і Ганни Сергеєвої), презентація вітражу за мотивами панно "Танок квітів" Ганни Собачко-Шостак у виконанні художників майстерні "Glass Art Stories" родини Пивоварових.

Нагадаємо, що сьогодні Сумська міська рада збирає фотографії сум’ян та гостей міста у вишиванках для створення спільного фотоальбому. Надсилайте протягом 18 травня свої фото у месенджер у Facebook Сумської міської ради, а вже завтра, 19 травня, буде опублікований спільний фотоальбом.

Матеріал підготувала Анна Майстренко, MistoSumy.com

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: