Завантаження ...

У Тростянця з'явився партнер серед німецьких міст

У Тростянця з'явився партнер серед німецьких міст фото

Угоду про партнерство та співробітництво підписано між містами Монтабаур та Тростянець.

Тростянчан, учасників благодійного мистецького туру «Дні української культури в містах-партнерах країн ЄС» гостинно зустріла Німеччина. Надзвичайно теплий прийом влаштували нашій делегації дружні до Тростянця німецькі міста Ольденбург та Монтабаур, які підтримують Україну в її боротьбі проти військового вторгнення Росії в Україну.

Тростянчани розповіли німецьким друзям про російські окупацію Тростянецької громади та її тяжкі наслідки, під час концертної програми та майстер-класів намагалися донести до наших партнерів кращі культурні й національні традиції українського народу.

У місті Монтабаур до Тростянецької делегації приєднався міський голова Юрій Бова.

В ході робочої зустрічі Тростянецького міського голови Юрія Бови з бургомістром Монтабаура Gabriele Wieland було підписано Угоду про партнерство та співробітництво між містом Монтабаур. Федеральна Республіка Німеччина, та містом Тростянець, Україна. Співпраця між містами в межах цієї Угоди буде здійснюватися в економічній, соціальній, освітній, культурній, туристичній сферах.

На мистецьких благодійних заходах німці, і діти й дорослі, охоче долучалися до майстер-класів українських народних ремесел, оглядали фото-виставку «Війна в Україні і в Тростянці. Наслідки окупації». Німецькі друзі перейнялися нашою бідою, неабияке враження на них справили високі патріотичну почуття тростянчан, їх гордість за свою національну приналежність!

Під час концерту «З Україною в серці» тростянецькі артисти виступали натхненно, піднесено, щиро, намагаючись у повній мірі розкрити сутність і національні особливості української культури.

З німецького міста Монтабаур прямує до Тростянця цінний і надзвичайно потрібний нашій громаді подарунок – автобус для здійснення пасажирських перевезень!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: