Завантаження ...

У Сумах відкрили виставку до 160-річчя утворення Міжнародного Комітету Червоного Хреста

У Сумах відкрили виставку до 160-річчя утворення Міжнародного Комітету Червоного Хреста фото

8 травня відзначається Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а цьогоріч – ще й 160 років від дня утворення Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

З цієї нагоди Сумська обласна організація Товариства Червоного Хреста України репрезентувала фотовиставку «Бережемо світ», що урочисто відкрилася в Конгрес-центрі СумДУ. Вона працюватиме до 28 травня, в рамках якої проходитимуть різноманітні заходи.

«Велика честь бути на вашому заході та привітати великий колектив Сумської обласної організації Червоного Хреста України з таким поважним ювілеєм, - звернувся до присутніх заступник голови Сумської обласної ради Костянтин Товстуха. - 160 років – дуже великий термін. Навіть важко уявити, скільки добрих справ було зроблено за цей період. Скільки врятовано життів і доль. Скільки зроблено доброго, людяного. Бажаю й надалі добровільно, гуманно й неупереджено допомагати й діяти на користь нужденним».

Костянтин Товстуха вручив Подяку обласної ради колективу обласної організації Червоного Хреста України за підтримку українців під час повномасштабного вторгнення, вагомий внесок у вирішення гуманітарної ситуації, що склалася в країні через війну, у справу захисту людського життя і здоров'я, запобігання людським стражданням.

В.о. голови Сумської обласної організації ТЧХУ Ігор Шаповал розповів, що Товариство Червоного Хреста України реалізує різноманітні програми допомоги населенню – навчання людей навичкам надання першої допомоги, психосоціальна підтримка, допомога при надзвичайних ситуаціях та інші види діяльності. Своїм головним завданням ця структура бачить надання допомоги всім хворим, пораненим, які стали жертвами збройних протистоянь. Також Червоний Хрест допомагає всім постраждалим від стихійних лих та катаклізмів. Він подякував колективу обласної організації і всім волонтерам, які допомагають нужденним.

Для довідки: Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця було засновано в честь швейцарського гуманіста, лікаря і громадського діяча Анрі Дюнана (1828-1910), який народився в цей день. Він прославився тим, що за його ініціативою в середині ХІХ століття почали створюватися групи добровольців, які займалися наданням допомоги пораненим бійцям.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: