Завантаження ...

На Сумщині поліцейські повідомили про підозру трьом особам, які незаконно заволоділи державним майном на 13,5 млн грн

На Сумщині поліцейські повідомили про підозру трьом особам, які незаконно заволоділи державним майном на 13,5 млн грн фото

Протиправна діяльність колишнього очільника села, адвоката та державного реєстратора завдала збитки державі в 13,5 млн гривень. Наразі слідчі поліції у взаємодії з СБУ в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили трьом фігурантам про підозру у скоєному.

За даними слідства, підозрювані, діючи за попередньою змовою, вирішили вчинити оборудки із земельною ділянкою державної власності площею 4,1 га та розташованими на ній об’єктами інфраструктури, санаторія профілакторія зі спорудами та будівлями, розміщеному в Сумському районі. 

Реалізуючи задумане, нібито на загальних зборах громадської організації «Спілка інвалідів» було прийнято рішення про створення підприємства, керівник якого, за посередництва адвоката, звернувся до сільської ради із заявою про передачу їм у постійне користування зазначеної землі разом з об’єктами. 

Попри те, що сільська рада не мала повноважень розпоряджатись землею державної власності, очільник села виніс вказане питання на голосування, відтак рішенням сесії в липні 2020 року земельна ділянка передана в постійне користування підприємству, а потім він ще й підробив рішення сесії про прийняття зазначеної земельної ділянки в комунальну власність. За аналогічної процедури у жовтні 2020 року вищевказані об’єкти прийняті в комунальну власність та передані підприємству на праві господарського відання.

Після чого, керівник підприємства звернувся до реєстратора, яка в свою чергу провела державну реєстрацію права власності, змінивши державну форму власності на комунальну, а також провела державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою та об’єктами інфраструктури за підприємством. 

Відповідно до висновку експерта, своїми злочинними діями підозрювані завдали збитки державі в розмірі 13,5 млн грн. 

На даний час вирішується питання щодо повідомлення про підозру керівнику підприємства, яке отримало права постійного користування земельною ділянкою та об’єктами інфраструктури.

Слідчі Головного управління Національної поліції в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури повідомили про підозру на даний час вже колишньому голові однієї з сільських рад Сумського району, адвокату та державному реєстратору, які за попередньою змовою шляхом обману заволоділи державним майном в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). Колишній очільник села відповідатиме ще й за службове підроблення (ч. 2 ст. 366 КК України), а реєстратор – за зловживання повноваженнями (ч. 3 ст. 365-2 КК України). Слідство триває.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: