Завантаження ...

У Сумах відбувся фестиваль "Друг із притулку"

У Сумах відбувся фестиваль "Друг із притулку" фото

Фестиваль "Друг із притулку" зібрав в сумському парку ім. Кожедуба волонтерів товариства захисту тварин і гостей, які могли познайомитися з підопічними центру перетримки і забрати когось додому.

Волонтери Тимур Бараєв та Марія Івах розповіли Суспільному про собак, які потрапили в Суми з інших областей України:

 

"Кефірчику 3-4 роки, точно не відомо. Він дуже добрий собака, прекрасний, заберіть його хто-небудь, будь ласка. Дуже сімейна тваринка, з Дніпра він приїхав до нас. Його покинула родина. Волонтери привезли до нас. Ванда приїхала з Донбасу, у неї є цуценятка, вони також чекають в притулку, кількох розібрали. Дуже добрий собака і до дітей, і до дорослих людей".

 

Ще одна собака — Еллі. Вона приїхала з Донеччини, сказала волонтерка Олександра Семеноженко: "Скільки років — точно не знаю, приблизно два. Вона приїхала з Бахмутського напрямку. Дуже добрий, чуйний, прекрасний собака, рекомендую всім".

До фестивалю собак із центру перетримки готували волонтери: соціалізували, навчали командам і головне – ввічливо ходити на повідку спеціальним рингом, демонструючи свої якості і характер.

Волонтер Іван Міненко організував для сумчан знайомство із котами. За його словами, на фестивалі було 16 котів: "Більшість із них, десь десять, з Часового яру, Словянська, з Бахмута. Є наші сумські котики, в яких теж нелегка доля, але більшість привезених. Вони адаптовані, вакциновані, стерилізовані. Готові шукати свої домівки".

Усього на фестивалі домівку шукали 30 собак і 20 котів, розповів організатор заходу Олександр Сипленко.

 

"Більшість тварин, які сьогодні представлені, вивезені з зони активних бойових дій. Це Часів Яр, Авдіївка, Орєхове, Мар'янка і Слов'янськ. В першу чергу звозили туди, тоді розподіляли. Якщо ці тварини підуть в родини, ми зможемо прийняти ще тварин, щоб надати їм можливість повноцінно жити, попри те, що вони опинилися в таких умовах",— зазначив Олександр.

 

Крім знайомства з собаками і котами, гості фестивалю традиційно могли зробити фото в фотозоні, відвідати благодійний ярмарок і послухати репертуар сумських виконавців. Усього впродовж кількох годин вдалося прилаштувати 11 собак і вісім котів.

 

"Я побачила оголошення на стенді, я давно хотіла кицьку, тому вирішила прийти взяти кицьку. – Чому обрали саме цю? (кор.) – Вона така сиділа гарна, трохи налякана, все ж я захотіла її", — розповіла Ольга Корецька, сумчанка.

 

Ще кілька гостей фестивалю взяли час на роздуми і обіцяли повернутися за тваринками, що сподобалися. Загалом близько трьохсот вакцинованих і стерилізованих собак різного віку і характеру чекають на своїх господарів у центрі перетримки Сумського товариства захисту тварин.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: