Завантаження ...

Волонтери Сум потребують допомоги в плетінні сіток і виготовленні одягу

Волонтери Сум потребують допомоги в плетінні сіток і виготовленні одягу фото

Сумським волонтерам з організації "Ми тут" потрібна допомога. Їм потрібні що охочі, які допоможуть у виготовленні маскування для захисників на фронті.

Останніми тижнями, розповідає керівниця осередку "Ми тут" Лариса Гніденко, суттєво зменшилася кількість людей, що готові допомагати в плетінні сіток і виготовленні одягу, пише Суспільне Суми.

"Наша армія зміцнюється, розширюється, техніка з'являється, тому нам треба маскувати і техніку, і позиції, і наших воїнів, щоб вони нас захищали. Сітка сама себе не зробить. Її потрібно хоч плести, хоч наносити перфорацію, але руки завжди потрібні", - розповіла Лариса Гніденко.

Волонтери об'єдналися в організацію "Ми тут" на початку повномасштабного вторгнення російської армії.

Нині працюють за трьома адресами в Сумах. Крім сіток, виготовляють маскувальні костюми, білизну, рукавиці.

"Є викрійка, ми роздаємо жінкам різним: одні кроять, інші шиють. Ми не по багато роздаємо. Це для того, щоб копати землю. Підходить будь-яка тканина цупка, але не тепла. Вони як фабричні, але ті цупкі, важкі, а ці нормальні", - розповіла волонтерка Алла Ковтун.

"Тут класно, тут гарні люди, тут уміють все. Довелося згадати свої хобі старі: і шили, і плели. Дуже надихають бабусі, яким 85. Вони приходять і розпускають якісь речі, плетуть шкарпетки. Коли в тебе немає часу, ти згадуєш ту бабусю: вона знайшла час і я знайду", - сказала волонтерка Лариса Чуйко.

Про те, що в організації не вистачає рук каже й волонтерка Лідія Ткаченко. "З грудня місяця зараз ходжу кожен день. Рук не вистачає. Дуже зацікавлені ми в тому, щоб приходили до нас і допомагали. Кожен знайде свій час Це з 9 ранку і до 21 години. Тим більше у нас багато пенсіонерів. Нехай молодь виїхала з дітьми. Ми повинні допомагати. Хто, як не ми? ", - вважає жінка.

За час, коли в Сумах діє організація "Ми тут", волонтери змінили технології, за якими виготовляють маскування.

"Коли ми починали, ми плели тканиною, але час нам диктує свої вимоги. Тканинні сітки мокнуть, гниють, вони важкі. Є новітній матеріал – спанбонд, він не вбирає вологу, він легкий, перевірений Збройними Силами, ми маємо найкращі відгуки. Ми вийшли на сучасну технологію перфорації. Це надсучасна технологія, вона пов'язана з виробничим процесом, з фабрикою, але Суми – місто об'єднане, і всі один одному допомагають", - розповіла керівниця виробничої дільниці "Ми тут" Лариса Гніденко.

Долучитися до волонтерок можна за трьома адресами в Сумах: у провулку Громадянський та у двох місцях на проспекті Михайла Лушпи: №8 та №54. Детальну інформацію про потреби організації можна дізнатися на сторінках "Ми тут" у соцмережах.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: