Завантаження ...

Сумам можуть виділити 38 млн грн з держбюджету на ремонт проспекту Лушпи

Сумам можуть виділити 38 млн грн з держбюджету на ремонт проспекту Лушпи фото

Відбулося засідання бюджетної комісії в Сумській обласній раді. Депутати погодили перелік об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності, фінансування ремонту яких здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету на 2023 рік.

До депутатів звернувся міський голова Сум Олександр Лисенко. Він наголосив, що ще два роки тому були виділені 50 млн грн на ремонт проспекту Лушпи обласного центру, але Василь Хома, який на той час очолював Сумську ОДА, перенаправив ці кошти. Відтак проспект Лушпи наразі знаходиться у жахливому стані і потребує ремонту. Олександр Лисенко звернувся до депутатів, аби вони частину коштів, які розподілятимуться на ремонт доріг комунальної власності, направили на ремонт однієї з найбільших вулиць Сум. Міський голова зауважив, що з міського бюджету Сум минулого року було направлено 230 млн грн на добровольчі формування та ЗСУ для захисту обласного центру. Цьогоріч заплановано витратити на ці цілі 300 млн грн. Тож якщо депутати допоможуть із фінансуванням ремонту проспекту Лушпи, для міського бюджету це було б великою підтримкою.

Директор Департаменту розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації Володимир Дудченко проінформував депутатів, що на поточний рік виділено 618 млн грн на ремонт доріг місцевого значення. З цієї суми не більше 20% можна направити на ремонт доріг комунальної власності. Депутати, з огляду на звернення Олександра Лисенка та враховуючи те, що в Сумах проживає 25% населення області, погодили попередньо виділити 38 млн грн на ремонт проспекту Лушпи, повідомляє сайт облради.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: