Завантаження ...

Сумська міська рада обурена наміром МОК допустити спортсменів рф і білорусі до змагань

Сумська міська рада обурена наміром МОК допустити спортсменів рф і білорусі до змагань фото

На XXXVII сесії депутати міської ради ухвалили звернення до Міжнародного олімпійського комітету щодо недопущення до участі в Олімпійських іграх спортсменів із російської федерації та республіки білорусь.

У тексті документа йдеться про неприпустимість участі представників цих країн у міжнародних змаганнях, бо в результаті повномасштабного вторгнення рф Україна зазнала втрат і руйнувань. Зокрема, загинуло вже понад 200 спортсменів та тренерів. Серед них і представники Сумщини. Понад 320 спортивних споруд – знищено або зруйновано.

«Разом з цими подіями, у світовій спільноті активно розпочалось обговорення питання щодо можливості участі російських та білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях, – зазначається у зверненні. – Сумська міська рада представляє інтереси всіх сумчан, серед яких є Переможці, Призери та учасники Олімпійський ігор у різних видах спорту. У Сумах велика кількість спортсменів обурені цим рішенням і, представляючи та захищаючи їх інтереси, просимо не допускати російських та білоруських атлетів до участі в Олімпійських іграх 2024 року».

Сумські депутати закликають МОК підтримати Україну, українських спортсменів та разом виступити на захист фундаментальних олімпійських цінностей.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет заявив про намір допустити представників рф та білорусі до міжнародних змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні та дотримуються допінгового законодавства.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: