Завантаження ...

Сумські синоптики підбили підсумки грудня

Сумські синоптики підбили підсумки грудня фото

Протягом грудня на Сумщині переважала нестійка, в більшості днів тепліша звичайної погода. Температурний режим в третій декаді грудня перевищував норму на 4-5° і був більш характерний початку листопада.

Середня місячна температура повітря становила 1-2° морозу, що на 1,5-2° вище за норму. Максимальна температура повітря на початку другої декади грудня підвищувалась до 8-10° тепла. Мінімальна температура повітря в першій та другій декадах грудня знижувалась до 10-14° морозу, поверхня грунту охолоджувалась  в другій декаді грудня до 15-20° морозу. 

Опадів за місяць випало 55 - 110 мм, що складає 140-235% місячної норми. За місяць зареєстровано 12-19 днів з опадами в 1 мм і більше, в тому числі 4-7 дні  з опадами в 5 мм і більше.

Нестійкий характер погоди протягом місяця спричиняв почергове встановлення і танення снігового покриву та відтавання і промерзання ґрунту. На кінець грудня в південній половині області сніг майже повністю зійшов з полів, в північній половині висота снігового покриву дорівнювала 3-21 см при нормі 5-9 см. Глибина промерзання ґрунту на кінець місяця на переважній території області становила 1-5 см при середній багаторічній 29-41 см. На півдні  ґрунт  повністю відтанув.

Вітер переважав помірний.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: