Завантаження ...

Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поповнився 9-ма автомобілями

Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поповнився 9-ма автомобілями фото

Реанімобіль класу С VOLKSWAGEN Crafter від постачальника СКС Центр отримав за програмою UNITED-24 у рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Ще 8 сучасних санітарних спеціалізованих автомобілів «CITROEN JUMPER» класу В від постачальника Автоспецпром закуплено за кошти Державного бюджету України за бюджетною програмою «Розвиток системи екстреної медичної допомоги та модернізація і оновлення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я» за напрямом «Закупівля спеціалізованого санітарного транспорту для центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та закупівля послуг, пов’язаних з постачанням такого транспорту».

Під час урочистої передачі автомобілів голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко сказав: «Мені надзвичайно приємно, що за цей рік ми багато разів були в Центрі з такою місією, як передача автомобілів. Загалом Центр поповнився 51-ю новою машиною, які є сучасними, повноприводними. А це значить, вони проїдуть у найвіддаленіші куточки Сумщини, аби надати допомогу громадянам. Наша область має довгий кордон з ворогом, тож ми маємо бути забезпечені спеціальним транспортом».

Віктор Федорченко подякував медикам за їх роботу, за їх вклад в нашу загальну перемогу. Сказав, що, попри воєнний стан, область працює, будуються об’єкти медицини та оснащуються необхідним обладнанням. Усім присутнім голова обласної ради побажав переможного мирного року та здоров’я.

«Вже стало доброю традицією приїжджати до вас з хорошими новинами і транспортом, - наголосив голова військової адміністрації Дмитро Живицький, звертаючись до медиків. – Ми обіцяли, що до кінця 2022 року буде повністю оновлений автопарк Центру екстреної медичної допомоги й усі машини будуть не старшими ніж 5 років. Ми перевиконали цей план, бо наші бригади їздитимуть на машинах не старше 2 років. В жодній області України немає такого поповнення. За це велика подяка Олені Зеленській та Міністру охорони здоров’я України Віктору Ляшку. Важливо, коли влада дає обіцянки і їх дотримується».

Дмитро Живицький також подякував медикам, що вони навіть у складні для Сумщини часи, ризикуючи своїм життям, рятували життя мешканців області. Побажав усім  затишку в родинах, достатку, миру, щоб всі військові повернулися живими і неушкодженими. А Центру – процвітання.

Директор Центру Сергій Бутенко подякував, що керівництво області не залишало сумську «екстренку» у цей складний рік. «Ми отримали понад 50 автівок. І це закономірно, позаяк санітарний спецавтотранспорт часто потрапляє під ворожі обстріли. Так, зовсім недавно було пошкоджено автомашини Білопільської підстанції Е(Ш)МД. Центр з вдячністю сприймає підтримку держави, яка є дуже важливою для забезпечення його  життєдіяльності та для надання якісної екстреної медичної допомоги населенню області», - резюмував Сергій Бутенко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: