Завантаження ...

У Становій на Тростянеччині відновлено та заново відкрито фельдшерський пункт

У Становій на Тростянеччині відновлено та заново відкрито фельдшерський пункт фото

Ще до початку повномасштабного вторгнення, у 2021 році, у селі Станова було збудовано сучасний фельдшерсько-акушерський пункт, обладнаний різноманітним медичним обладнанням. Цей медичний заклад зазнав найбільшої руйнації від злочинних дій, був повністю розбитий внаслідок попадання ворожого снаряду.

Благодійний фонд "Доброта" у співпраці з Тростянецькою міською радою, завдячуючи підтримці міжнародних партнерів - організацією «Open door Ukraine» та Stichting Bisschoppelijke Vastenactie (Фундація Єпископського посту) із Нідерландів у сумі 35 тис. євро для відбудови розбитого росіянами ФАПу в селі Станова.

Сьогодні відновлювані роботи повністю завершені, та Станівський ФАП виглядає ззовні та всередині точно так, як і до війни. Сюди підведені комунікації, водопостачання, освітлення, Інтернет, у найближчому майбутньому планується постачання генератора, щоби навіть під час відключень електроенергії пацієнти змогли отримувати необхідну допомогу, а приміщення опалювалося. У ньому є кабінет для огляду пацієнтів, процедурний кабінет, приймальна рецепція, підсобне приміщення, два туалети, навіть міні-аптечний пункт, де люди зможуть придбати необхідні ліки, повідомили в Тростянецькій мерії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: