Завантаження ...

Сьогодні в столиці попрощаються із “азовцем” з Шостки

Сьогодні в столиці попрощаються із “азовцем” з Шостки фото

2 грудня у місті Києві відбудеться прощання з захисником України, нашим земляком Шевченком Віталієм Васильовичем.

Об 11.00 буде відправлена панахида в Михайлівському золотоверхому монастирі. В 13.00 відбудеться кремація в Київському крематорії (Байкова, 16).

Віталій Шевченко народився 18 квітня 1981 року, закінчив Воронізьку школу № 3. Продовжив навчання у ВПУ м. Конотоп, отримав спеціальність «електромонтер». Строкову службу проходив у Черкаській області та у спецназі прикордонних військ Сумської області.

У 2020 році Віталій Шевченко добровольцем вступив до лав Національної Гвардії України, перебував на військовій службі у загоні «Азов» м. Маріуполь. 2021 року пройшов зі 100% відзнакою «Рекрут», захищаючи шеврон «Азову». Дуже цим пишався та з гордістю носив ім’я «азовець». За словами фронтових побратимів, завжди був сміливим і хоробрим. В останньому повідомленні на свій День народження наш земляк написав, що пишається бути народженим в Україні та не боїться загинути за Батьківщину…

Життя Героя обірвалося 23 квітня цього року. Під час виконання бойового завдання, внаслідок ворожого обстрілу у м. Маріуполь на заводі «Азовсталь» Віталій Васильович отримав вогнепальне поранення, несумісне з життям. Незважаючи на поранення, Віталій все одно пішов в бій. Героїчно загинув, прикриваючи своїх братів по зброї.

Без батька залишилося двоє синів. У невимовній скорботі мати та сестра… Шевченко Віталій Васильович посмертно нагороджений медаллю «За військову службу Україні» та орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Висловлюємо глибоке співчуття родині загиблого воїна Світла та всім, хто знав Віталія Шевченка.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: