Завантаження ...

Прокуратура домоглась суворішого покарання для рецидивіста, який скоїв розбійний напад на неповнолітніх

Прокуратура домоглась суворішого покарання для рецидивіста,  який скоїв розбійний напад на неповнолітніх фото

За принципової позиції Шосткинської окружної прокуратури рішенням Харківського апеляційного суду 49-річного чоловіка, який скоїв розбійний напад на неповнолітніх, засуджено до 9 років позбавлення волі.

Нагадуємо, що подія сталась 15 червня 2017 року в с. Ображіївка Шосткинського району. Обвинувачений, проходячи повз покинутий дитячий табір, побачив двох неповнолітніх хлопців, які фотографували стару будівлю. Підійшовши до дітей, чоловік дістав пістолет та почав їм погрожувати. Спочатку в наляканих хлопчиків чоловік забрав всі цінні речі, а потім, приставивши зброю до скроні, змусив їх лягти на землю. Шнурками з кросівок дітей чоловік позв’язував їм руки, після чого під дулом пістолета відвів до бетонного паркану, де декілька разів ударив кожного з них. Обвинувачений наказав дітям сидіти біля паркану, а сам пішов у невідомому напрямку. Лише через певний час дітям вдалось розв’язати руки та повернутись до батьків, які повідомили про злочин у поліцію.

У суді обвинувачений вину свою заперечував. Запевняв, що того дня він побачив дітей, які вживали спиртне, а потім напали на нього. У підлітків були палки та ніж, тому він дістав пістолет. Наносив удари дітям з виховною метою. Чітко пояснити, як опинились у нього вдома речі потерпілих чоловік не зміг.

За вироком суду першої та апеляційної інстанцій обвинуваченого, який вже був 4 рази судимий, у тому числі й за розбій, засуджено до 7 років позбавлення волі. Прокуратура оскаржила це рішення до Касаційного кримінального суду. Рішенням Верховного суду ухвалу апеляційного суду було скасовано і призначено новий розгляд у суді апеляційної інстанції. У свою чергу апеляційний суд 21 листопада 2022 року погодився з доводами прокурора, визнав обвинуваченого винним у розбійному нападі та засудив до 9 років позбавлення волі, повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: