Завантаження ...

На Сумщині вибухотехніки поліції знешкодили авіаційну ракету росіян

На Сумщині вибухотехніки поліції знешкодили авіаційну ракету росіян фото

Співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області разом з криміналістами відвідали один з населених пунктів Охтирського району, де напередодні стався обстріл.

«Вдень російський вертоліт, не перетинаючи лінії кордону, зі своєї території, обстріляв некерованими ракетами околиці села. На щастя, обійшлося без жертв. Одна з ракет не вибухнула, а впала неподалік від дороги», - говорить начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області Олег Євлаш.

Оглянувши місце авіаудару, сапери поліції прийшли до висновку, що обстріл здійснювався ракетами С - 13. Це російський потужний авіаційний снаряд вагою від 57-ми до 75-ти кілограм (в залежності від моделі), призначений для знищення споруд, техніки і людей.

«Снаряд, що не вибухнув, був зі зведеним вибухівником, тож становив надзвичайну небезпеку для оточуючих. Наші сапери його знешкодили, і відвезли в безпечне місце для знищення», - розповів Олег Євлаш

Поліція Сумщини наголошує, що при отриманні повідомлення про повітряну тривогу, загрозу авіаційного чи артилерійського ударів, громадянам варто серйозно і відповідально поставитися до такої інформації. Знаходячись вдома, спустіться до підвалу, погреба або іншого укриття. Обов’язково відійдіть від вікон, використовуйте правило «двох стін», якщо ж все таки вирішили залишитися у квартирі чи будинку. Якщо ж сигнал про авіа наліт застав вас на вулиці, негайно покиньте відкриту місцевість, перейдіть до найближчого бомбосховища або іншого укриття, а якщо розриви вже відбуваються неподалік, не біжіть, а негайно падайте в найближче заглиблення в ґрунті, аби вберегтися від уламків, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: