Завантаження ...

СБУ викрила на Сумщині чергових любителів «руського міра»

СБУ викрила на Сумщині чергових любителів «руського міра» фото

Слідчі Служби безпеки України за процесуального керівництва обласної прокуратури повідомили про підозру мешканцю Сум та жительці Шосткинщини, які виправдовували збройну агресію росії проти України та глорифікували окупантів.

За даними досудового слідства, житель Сум, який працює на місцевому підприємстві, у спілкуванні з колегами публічно заперечував причетність держави-агресора до вбивства громадян України та до збройних ударів по об'єктах інфраструктури нашої країни.

Також правоохоронці викрили мешканку Шосткинщини на поширенні ворожих наративів про «визвольну місію» армії рф.

Пропагандистка у своїх публікаціях, які вона розміщувала у проросійській соцмережі, висловлювала образи на адресу українських захисників, зокрема, азовців, та вихваляла російських окупантів.

Ворожим прибічнику та пропагандистці слідчі повідомили про підозри за ч. 1 ст. 436-2 та ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство. Перевіряється вірогідний зв'язок фігурантів із російськими спецслужбами.

Викрили зловмисників співробітники Управління СБ України в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури, повідомляє Управління СБ України в Сумській області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: