Завантаження ...

У Сумах судитимуть рецидивістів за організацію нарколабораторії

У Сумах судитимуть рецидивістів за організацію нарколабораторії фото

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно групи з трьох осіб, які в м. Суми облаштували лабораторію, де з метою збуту виготовляли психотропну речовину «амфетамін» в особливо великому розмірі (ч. 2 та ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311 КК України). Організатор групи відповідатиме ще й за вирощування рослин коноплі та незаконне зберігання боєприпасів (ч. 1 ст. 309, ч. 1 ст. 310, ч. 2 ст. 317 та ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, на початку січня 2022 року в орендованій квартирі багатоквартирного будинку в м. Суми раніше засуджений чоловік, у тому числі за злочини у сфері обігу наркотиків, облаштував нарколабораторію. Він купляв інгредієнти та предмети, необхідні для виготовлення психотропів, а також розфасовував та реалізовував готовий до вживання «амфетамін».

Для виготовлення психотропів у великій кількості чоловік залучив двох знайомих, які теж мають кримінальне минуле. Спільники організатора майже щоденно виготовляли «амфетамін». У ході слідства було задокументовано факти реалізації відповідним особам пакунків із психотропною речовиною «амфетамін». Загалом, за попередніми даними, щомісяця наркоторгівці виготовляли та реалізовували близько 3 тис. доз заборонених речовин на 1 млн грн.

Діяльність нарколабораторії припинено в серпні 2022 року. Під час обшуку в гаражі організатора групи правоохоронці виявили та вилучили зброю, вибухівку та боєприпаси. Більш того, зазначений чоловік за місцем проживання своєї матері посіяв та вирощував рослини роду коноплі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: