Завантаження ...

У Конотопі замість Дня міста оголошено День жалоби

У Конотопі замість Дня міста оголошено День жалоби фото

Відповідне розпорядження підписав міський голова Артем Семеніхін у понеділок, 5 вересня.

До прийняття цього рішення очільника громади спонукали процеси деколонізації та дерусифікації, які відбуваються сьогодні на всій території Української держави у зв’язку з повномасштабною війною проти нашої незалежної країни путінською росією, яка є прямим спадкоємцем радянської терористичної диктатури.

З огляду на те, що від мільйонів українців десятиліттями приховувалася правда про так звану перемогу червоної армії над гітлерівцями та ціну, яку заплатила зокрема Конотопська громада на початку вересня 1943 року, поклавши на вівтар цієї «перемоги» життя мирних мешканців, цілком очевидно 6 вересня - коли ми відзначали День міста Конотопа - оголосити Днем жалоби.

Ба більше, щодо руйнацій, яких зазнав Конотоп під час так званого визволення, а насправді "червоного" терору, свідчать факти, підтверджені розповідями очевидців тих подій.

Отже, з 6 вересня 2022 року і надалі, щороку у Конотопі будуть вшановувати пам'ять мирних мешканців міста, які загинули у період 4-6 вересня під час зміни одного окупаційного режиму іншим.

З нагоди Дня жалоби кожного 6 вересня на території Конотопської міської громади будуть приспускатися державні прапори, заборонено проведення будь-яких культурно - розважальних заходів, трансляцію розважальних теле- та радіопередач місцевими ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: