Завантаження ...

Родичі почесних громадян Сум отримали посмертні відзнаки

Родичі почесних громадян Сум отримали посмертні відзнаки фото

Під час урочистої сесії Сумської міської ради, присвяченої Дню міста, були вручені відзнаки «Почесний громадянин міста Суми».

Нагороди отримали близькі і рідні двох загиблих Героїв. Так, почесні звання за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій Присязі та незламність духу присвоєно Авраменку Андрію Миколайовичу (посмертно) та Курасову Євгенію Олександровичу (посмертно).

Андрій Авраменко понад 25 років прослужив у ЗСУ та Національній поліції. Був начальником штабу, першим заступником командира 15-го окремого стрілецького батальйону. Загинув 28 червня 2022 року в Миропіллі під час обстрілу російськими військами території Сумщини. Майору Авраменку було 43 роки. Посмертно йому присвоєно чергове військове звання «підполковник». Нагороду отримали батьки і брат.

Євгеній Курасов, уродженець Сумщини, загинув 8 липня 2021 року під Донецьким аеропортом внаслідок снайперського обстрілу. Він був навідником-оператором 15-го окремого мотопіхотного батальйону. Євгенію було 24 роки. Він служив за контрактом із жовтня 2019 року. Нагороду отримали батьки, сестра та дружина.

Також звання «Почесний громадянин міста Суми» за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій Присязі та незламність духу отримав Мордванюк Олександр Васильович – військовий, директор Сумського Центру учасників бойових дій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: