Завантаження ...

У Тростянці провели турнір з історичної реконструкції та середньовічного бою

У Тростянці провели турнір з історичної реконструкції та середньовічного бою фото

27 серпня, майже як у старі добрі часи у тростянецькому Круглому дворі вирували середньовічні баталії.

Десять років поспіль у Тростянці, в стінах Круглого двору, проходив міжнародний фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття», який збирав шанувальників лицарських боїв з усієї України.

На превеликий жаль, війна докорінно змінила наше життя. Наразі в Тростянці проведення публічних заходів під забороною. Тому учасники українських клубів історичної реконструкції, які завітали на Сумщину, провели тренувальний волонтерський турнір без глядачів, при закритих воротах Круглого двору.

Відшліфувавши свою бойову майстерність, реконструктори планують проводити показові турніри в містах, де не ведуться бойові дії, й зібрані кошти направляти на підтримку Збройних Сил України.

Спортсмени-реконструктори прибули на турнір до Тростянця з Дніпра, Харкова, Києва та Кременчука. Організатором цього волонтерського заходу став Сергій Клочко, який з перших днів заснування фестивалю «Стара фортеця. Подорож крізь століття» опікується головними питаннями щодо його проведення.

Учасниками змагань стали клуби історичної реконструкції та середньовічного бою «Шарухань», «Князь Суми», «Ritter», «Guild of Duiel Fencing», повідомили в Тростянецькій міській раді.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: