Завантаження ...

У Сумах відбувся фест настрою, де збирали кошти на авто для військових (ФОТО)

У Сумах відбувся фест настрою, де збирали кошти на авто для військових (ФОТО) фото

У суботу, 23 липня, сумчани активно піднімали собі настрій. В цей день в обласному центрі відбувся Фест гарного настрою 16+, у рамках якого на учасників чекала низка цікавих локацій та розваг. День видався погожим, а програма фестивалю була доволі насиченою, тож знайти щось цікаве для себе міг кожен бажаючий.

 

«Фест гарного настрою – це проєкт, покликаний відволікти сумчан від сьогодення, аби вони могли трішки розважитись та відпочити. Переважно, усі заходи розраховані на родини з дітьми, або включно на малечу. Але сьогоднішній фест – 16+. Наше кредо: «Проведи час з користю та задоволенням», – розповідає організаторка Поліна Матвієнко.

 

Організаторка Фестивалю гарного настрою Поліна Матвієнко

Окрім розважальної складової цей захід мав і благодійну мету – збір коштів для сумських військових на придбання авто. Учасник міг заплатити 200 гривень за відвідування усіх заходів, або за будь-який внесок завітати лише на один з них (зібрану суму ще підраховують).

Сумські військові, для яких збирали кошти в межах фестивалю на придбання автомобіля.

 

«Авто сумчан, які зараз служать в ЗСУ та перебувають у гарячих точках України, підірвалося. Тож хлопцям вкрай необхідний новий транспорт для виконання спецзавдань. Тому вирішили кошти направити саме цим військовим» – ділиться організаторка.

 

Фест гарного настрою тривав протягом усього дня. Почався захід о 10:00 зі стретчингу від Ірини Бесаги у ТРЦ «Київ». Супроводжувала тренування жива музика від сумського скрипаля Антона.

 

«Тренування дуже сподобалось. Із самого ранку заряд позитивом та гарним настроєм. А головне - долучилася до благодійної мети заходу, зробила свій внесок у нашу перемогу», – розповідає одна з учасниць заходу.

 

О 12:00 для сумчан підготували дві різні локації: художній скетч біля Альтанки, або психологічну гру «Богиня у кожній жінці», яку проводила практикуюча психологиня Тетяна Кулижка у ТРЦ «Київ».

«В основі гри - жіночі архетипи, які розкриваються через образи міфологічних богинь. Дуже важливо кожній жінці вміти розуміти, відчувати та відкривати в собі цих «богинь», а точніше ті якості, які їм притаманні. Мета гри: навчитися бути щасливою, відчувати себе господинею свого життя», – говорить психологиня Тетяна.

А ось під час художнього скетчу учасники зображували все тематичне про місто Суми.

 

«Ідея скетчу – безлад. Тож коли ми створювали його, то забували про «правильне» розміщення елементів. Творили  так, як відчуває душа», – розповідає організаторка скетчу Анастасія.

 

Далі у програмі була ексклюзивна екскурсія містом від історичного мотиватора Євгена Мурзи. Хлопець розповідав історію Слобожанщини за часів козаччини. Учасники пройшлись центром міста: Покровською площею, вулицями Соборною та Воскресенською.

 

«Екскурсія видалася дуже цікавою. Попри те, що я корінна сумчанка, не знала багатьох речей про своє рідне місто», – зізнається учасниця екскурсії Ірина.

 

Євген Мурза розповідає історію Слобожанщини за часів козаччини

Крім цього, на учасників заходу чекав благодійний фотопроєкт на Соборній та секретний майстер-клас з танцю 18+ від сумської танцівниці Вікторії Конвісар у ТРЦ «Київ».

 

Автор тексту і фото: Iрина Дворниченко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: