Завантаження ...

Навчальний рік у Сумах почнеться очно

Навчальний рік у Сумах почнеться очно фото

Дмитро Живицький, очільник Сумської обласної військової адміністрації, повідомив, що навчальний рік на Сумщині почнуть очно.

Голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький розповів, що майбутній навчальний рік на Сумщині планують розпочати в очній формі. Однак, ним було зазначено, що пріоритетом наразі є безпека учнів. 

 

"Хто точно не вийде на навчання офлайн? Учні шкіл, які розташовані в безпосередній зоні ризику (+40 км від лінії бойових дій). У цій зоні наразі не розглядаються можливості відкриття навчальних закладів, бо існує постійна загроза артилерійських обстрілів, які важко передбачити вчасно. Також це заклади освіти, які були зруйновані: їх учні зможуть продовжувати навчання дистанційно, або ж у інших закладах освіти", - повідомив посадовець. 

 

Також у кожному закладі освіти або поряд з ним обов'язково повинно знаходитися укриття, розраховане на всіх учасників навчального процесу. 

 

"Це має бути не просто підвал, а спеціально обладнане приміщення, де є вентиляція,  запаси води, медикаментів і т. ін. І куди мають можливість потрапити люди з інвалідністю. Якщо неможливо забезпечити укриття для усіх – навчання буде проводитися в декілька змін", - підкреслили в ОВА.

 

Підтвердити безпечність укриття зможе відповідний паспорт: документ, який затверджується комісією ДСНС.  

Крім того, у школах повинні бути позначені шляхи евакуації з урахуванням потреб осіб інвалідності та система оповіщення. Території навколо закладів освіти перевірять на наявність вибухівки. Усі перераховані ознаки стосуються також акладів професійної, професійно-технічної, фахової передвищої і вищої освіти.

 

"В училищах, коледжах, інститутах і університетах можуть колегіально ухвалювати спільне рішення щодо навчання онлайн або офлайн. Але, всі безпекові моменти мають бути дотримані, у тому числі і стосовно гуртожитків. Ще раз наголошую: безпека - найголовніше. Тому будемо приймати окремі рішення щодо кожного із закладів освіти (від дитсадка до вишу). Маємо зберегти життя та здоров'я наших дітей", - говорять в ОВА.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: