Завантаження ...

У Сумах розповсюджують фейк про холеру

У Сумах розповсюджують фейк про холеру фото

Комунальне підприємство "Міськводоканал" повідомляє про те, що вода в Сумах є безпечною для вживання. Установа попереджає містян через фейкове повідомлення про спалах холери, яке розповсюджується різними містами України.

Комунальне підприємство "Міськводоканал" зазначає, що соціальними мережами та чатами у різних містах України поширюється повідомлення про спалах холери через холерну паличку у водопровідній воді. У зв'язку з цим працівники установи попереджають мешканців міста Суми про те, що воду можна споживати, вона є безпечною та екологічно чистою. 

 

"Шановні містяни! У пабліках та чатах різних міст України розповсюджується фейкове повідомлення про можливий спалах холери через холерну паличку у водопровідній воді. Поширення такої неправдивої інформації ймовірно спрямовано на дестабілізацію ситуації та нагнітання паніки серед населення. КП «Міськводоканал» зазначає, що Суми отримують воду з глибоководних артезіанських свердловин. Вони надійно захищені від біологічного, хімічного та радіаційного забруднення, тому вода з підземних джерел – екологічно чиста"", - пишуть працівники установи.

 

Як зазначає "Міськводоканал", якість води контролюється щоденно атестованою вимірювальною хіміко-бактеріологічною лабораторією. За результатами аналізів, вода в Сумах відповідає державним стандартам, однак, на її якість можуть впливати зношеність водопровідної системи та стан внутрішньобудинкових мереж.

 

"У разі виникнення сумнівів щодо якості води в крані, містяни завжди можуть звернутися до диспетчерської служби водоканалу за телефонами (050)407-81-10; (067)548-21-12. За заявкою споживача лабораторією підприємства буде проведена перевірка. У разі виявлення відхилень від нормативних вимог будуть вжиті необхідні заходи", - пишуть у "Міськводоканалі".

 

Також за посиланням можна переглянути хімічні показники якості питної води станом на сьогодні, 14 червня. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: