Завантаження ...

У Сумах продуктові магазини мають розширити свою доступність

У Сумах продуктові магазини мають розширити свою доступність фото

Відкритих торгових точок повинно стати більше.

Міський голова Олександр Лисенко доручив відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів надати перелік таких продуктових магазинів, які поки не запрацювали, та запропонувати можливості продажу продуктів харчування у віддалених мікрорайонах та у приватному секторі.

Минулого тижня представники робочої групи зі здійснення контролю над забезпеченням цінової стабільності на території Сумської міської територіальної громади, обстежили 121 об’єкт торгівлі, 43 з яких – на центральному ринку.

Про це під час щопонеділкової апаратної нарди при міському голові повідомила заступник начальника управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Галина Даценко. 

 

«Маємо тенденцію до зменшення, хоча і не значного, цін на основні продовольчі товари соціальної групи у порівнянні з кінцем березня, - зауважила вона. – Разом з тим, залишається поки що високою ціна на гречку, хоча на ринку вона дещо дешевша, ніж у магазинах». 

 

Також посадовиця розповіла, що обстежили минулого тижня об’єкти торгівлі Стецьківського старостинського округу. В усіх семи магазинах, які діють на його території, порушень не виявили.

Водночас сумчани звертаються до відділу з вимогами щодо відкриття окремих мережевих магазинів, є випадки, коли у приватному секторі закриті заклади торгівлі.

Міський голова Олександр Лисенко доручив надати перелік таких продуктових магазинів, які поки не запрацювали, з’ясувати у їх власників причини такої ситуації та запропонувати можливості виїзної торгівлі або підтримки інших суб’єктів господарювання, які можуть здійснювати торгівлю продуктами харчування, особливо у віддалених мікрорайонах та у приватному секторі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: