Завантаження ...

Майже 1000 об’єктів Сумщини зруйнована

Майже 1000 об’єктів Сумщини зруйнована фото

Голова ОВА поділився статистичними даними щодо руйнувань, завданих окупантами. 

Дмитро Живицький, голова Сумської обласної військової адміністрації, в офіційному каналі “Телеграм” поділився відомостями щодо масштабів руйнувань, які були завдані російськими загарбниками Сумщині. Згідно з його інформацією, на території регіону пошкоджено або повністю зруйновано близько 976 об’єктів. Крім того, дані щодо їх кількості постійно оновлюються. Відтак, пошкоджень зазнали: 638 об’єктів житлового фонду, 23 адміністративні будівлі, 24 заклади освіти, 18 закладів охорони здоров’я, 23 об’єкти життєзабезпечення, 21 промислове підприємство та 5 закладів культури й спорту. 

Також було зазначено, що на території області зруйновано або пошкоджено понад 360 кілометрів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, зруйновано сім мостів (п’ять з них – на дорогах державного значення).

Найбільше пошкоджень виявлено на територіях Охтирської, Тростянецької, Лебединської, Боромлянської, Великописарівської та Сумської територіальних громад.  

За приблизними розрахунками, на відновлення критичної інфраструктури, транспортної мережі, будівель та інших об’єктів, незалежно від форми власності, необхідно понад 20 мільярдів гривень.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: