Завантаження ...

У Сумах звільнили двох представників ОПЗЖ

У Сумах звільнили двох представників ОПЗЖ фото

Попереднє прохання громадян про звільнення двох заступників міського голови задовольнили. 

Учора, 13 квітня, пройшла позачергова сесія Сумської міської ради. Під час неї депутати обговорювали звернення громадянина Галицького Максима Олеговича, який пропонував звільнити з посад двох заступників міського голови: вони були представниками фракції “ОПЗЖ”. За підсумками сесії пропозицію було вирішено задовольнити, відповідно – підтримати петицію. 

Автором петиції, який також був присутній на сесії, було наголошено, що фракція “ОПЗЖ”, діяльність якої наразі офіційно призупинена Указом Президента, поширювала проросійські наративи протягом восьми років війни. Крім того, містянин підкреслив, що в інших містах саме представники опозиційної партії ставали колаборантами й співпрацювали з ворогом. 

 

“Звільнення колаборантів-заступників - це лише перший крок. Ми зробимо ревізію у комунальних підприємствах та установах, виявимо усіх зрадників. Вчорашнє затримання Медведчука - найкраще підтвердження того, що не вдасться уникнути відповідальності всім, хто стоїть на ворожому боці”, – прокоментував Сергій Янченко, боєць добровольчого формування та побратим автора петиції. 

 

Підставами для звільнення Миколи Войтенка й Тамари Іщенко стали рішення РНБО й Указ Президента, про які нагадав міський голова.

Нагадаємо, 8 квітня на сайті з місцевими петиціями з’явилася пропозиція щодо звільнення двох заступників голови міста з фракції ОПЗЖ. Звернення набрало необхідну кількість підписів менше, ніж за дві години.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: