Завантаження ...

Українські війська почали контрнаступ у Сумській та Харківській областях

Українські війська почали контрнаступ у Сумській та Харківській областях фото

Збройні сили України почали поступово переходити у контрнаступ на території Сумщини та Харківщини. Про це під час брифінгу повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

За його словами, цей контрнаступ «маленький», утім він вже триває. Також українські захисники продовжують відтісняти ворога у Київській та Херсонській областях.

 

«Протягом доби стан, положення та характер дій противника не змінився. Щоправда, за маленьким виключенням. Наші війська розпочали маленькі тактичні, але контрнаступальні дії. Ідемо в маленький, але контрнаступ», – розповів Арестович.

 

Він також повідомив, що російські війська почали спроби оточення позицій ЗСУ в зоні ООС та намагаються втримати оборону на Херсонщині. Як пояснив радник голови ОП, втрата Херсонщини для росіян означатиме падіння їхніх позицій.

 

«Це дає надію, що ми зможемо позбутися ворога на півночі країни. Але ситуація буде ускладнюватися в зоні ООС та довкола Маріуполя. Командування все розуміє, вживаємо всі необхідні заходи. Наступні тиждень-два будуть нерівномірними», – сказав Арестович.

 

«Нерівномірність» він пояснив як майбутніми новинами про перемоги нашої армії, так і заявами про непросту ситуацію на сході України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: