Завантаження ...

У Сумах тіла росіян отруюють середовище, в місті шукають місце для братської могили

У Сумах тіла росіян отруюють середовище, в місті шукають місце для братської могили фото

Нелюдяне ставлення росіян до своїх же загиблих військовослужбовців. Трупи свої солдатів вони просто не забирають і лишають на полі бою.

Тіла російських військових, які загинули на Сумщині в перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну, досі не забрали. Вони у спецпакетах знаходяться просто неба.

Як передає Укрінформ, про це повідомив в.о. директора управління охорони здоров'я Сумської обласної військової адміністрації Анатолій Котляр у коментарі Суспільному.

"Вони не потрібні тій стороні, вони їх не забирають, вони залишаються у нас і становлять дуже велику загрозу, перш за все екологічну. Розкладаючись, людське тіло виділяє трупну отруту", - розповів Котляр.

За його словами, військова адміністрація вже замовила 10 рефрижераторів для збереження тіл, але через блокування залізниці їх не змогли доставити. Тому знайдених мертвих загарбників зараз упаковують в поліетиленові пакети, зберігаючи їх таким чином. 

Усі тіла – без документів, упізнавальних знаків. За нормами гуманітарного міжнародного права, перед похованням треба взяти біологічні забори для того, щоб потім визначити за ДНК, хто це.

"Потрібно визначати місця, де їх тимчасово прикопувати, а після того, як переможемо, ми кожного з них ідентифікуємо і повернемо їхнім батькам", – зауважив Котляр.

Як повідомлялось, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл. Місто Суми дало серйозну відсіч агресору, наші захисники нанесли ворогу серйозні втрати у живій силі і техніці.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: