Завантаження ...

У Сумах безкоштовно працює Центр корекції розвитку дітей

У Сумах безкоштовно працює Центр корекції розвитку дітей фото

Центр корекції розвитку дітей функціонує в Сумах понад 10 років. До повномасштабного вторгнення Росії в Україну його відвідувало більш як 100 юних містян. Нині займаються майже 30, ще 15 дітей записалися на онлайн-заняття.

Засновниця Центу корекції розвитку дітей Ірина Ковальчук наразі займається із 30 дітьми. Працює як логопед, дефектолог, проводить сенсорну інтеграційну терапію, арттерапію та ЛФК.

 

"Дуже багато педагогів, на жаль, від важких, нелегких дітей відмовляються, а ми прийшли до Ірини Петрівни, а вона каже: "Звісно, будемо займатися. Питань нема", – розповіла Суспільному мама шестирічної Даші, котра має сенсорно-моторну алалію.

 
 

"Хвилювалися, що понад три тижні вона без занять – це дуже проблематично таким дітям, як моя Даша. З нею потрібно кожен день займатися. Вона розмовляє тільки з Іриною Петрівною, вдома вона нами командує, а з Іриною Петрівною в неї варіантів нема", – каже жінка.

 

Пані Ірина – і засновниця цього закладу, і педагог. З Дашею вона проводить низку занять. Вони складають пірамідки, годують шиншилу, яка живе в цьому центрі та грають у м’яча.

Жінка нині займається з дітьми від трьох до 12 років. До збройної агресії РФ в Центрі працювали 10 педагогів, зараз проводить заняття тільки вона.

 

"Ті послуги, які були: логопед, дефектолог, сенсорна інтеграція, ЛФК, арттерапія – усе проводжу, окрім музичної терапії. Немає талантів на це", – розповідає Ірина Ковальчук.

 
 

"Діток мало залишилося. Але ми відкрилися, стали працювати й надаємо допомогу безкоштовно. Зараз батькам важко, бо такі часи фінансові для батьків і взагалі в країні", – каже Ірина Ковальчук.

 

Працює центр із 9-ї ранку до 16-ї години дня. Заняття тривають від 30 хвилин до 1,5 години – усе залежить від потреб як дітей, так і їхніх батьків.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: