Завантаження ...

Передмістя Сум обстріляли з градів

Передмістя Сум обстріляли з градів фото

У ніч з 19 на 20 березня російські військові обстріляли передмістя Сум, населений пункт на півдні. Про це повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Було потрапляння градів як у житловий сектор, так і у невеличкі підприємства. У результаті обстрілів виникла пожежа, яку рятувальники гасили всю ніч.

За словами Дмитра Живицького, ця територія обстрілюється щодня: "Розуміємо усю протяжність фронту. Але потихеньку із захоплених населених пунктів починає наша артилерія вибиває техніку. Бо якщо десь певний підрозділ зазначає втрат — вони відразу починають розбігатись. Їх забирають на ротацію і присилають з Росії нових, які ще не бачили і не знають, що таке перебувати на території України".

Верхня Сироватка після обстрілів. 20 березня 2022. Фото: Суспільне Суми

Інформація щодо травмування внаслідок артилерійського обстрілу по околицях Верхньої Сироватки наразі встановлюється. Підрозділи ДСНС до ліквідації наслідків не залучалися, повідомляють в обласній військовій адміністрації.

20 березня продовжується обстріл військами РФ в сторону Верхньої Сироватки. За попередньою інформацією жертв немає, відсутнє світлопостачання, розповіла голова Верхньосироватської громади Зоя Нечипоренко.

Верхня Сироватка після обстрілів. 20 березня 2022. Фото: Суспільне Суми

Також російські військові влаштовують провокації.

 

"Вчора вони заїхали на територію Краснопільської громади і пропонували людям нібито гуманітарну допомогу. Але місцеві мешканці відмовляються, з рук російських військових вони не беруть ніякої їжі. Вони штучно створюють гуманітарну допомогу. Була розстріляна сімʼя, яка возила хліб по цих населених пунктах в громаді", — розповів Дмитро Живицький.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: