Завантаження ...

Пішов з життя сумський поет, педагог та журналіст

Пішов з життя сумський поет, педагог та журналіст фото

Василь Чубур – викладач СумДУ – сьогодні пішов із життя. 

Трагічну новину про викладача кафедри журналістики та філології Сумського державного університету повідомила Інна Битюк:

 

“Василь Чубур, я робила все можливе, щоб Ви жили довше!!! Ще одна жахлива новина!!! Царство небесне! Останнє повідомлення від Вас звучить тепер як прощання: «Все буде ок. Що Бог не дає - на краще! Перевірено віками!» Будьте тепер нашим янголом-охоронцем!!!”, – написала дівчина. 

 

Своїми співчуттями також поділилися колеги Василя Васильовича – викладачі кафедри. Їх опублікували на сайті із заголовком “Він пішов”. 

 

“За таких ситуацій прийнято говорити «у засвіти». Переконані – Він пішов у світи. Чи інші – не знаємо. Чи у вирій – не беремося говорити. Точно знаємо: ВАСИЛЯ ВАСИЛЬОВИЧА ЧУБУРА немає з нами. Помер на перетині зими з весною. Світ забрав Його, коли всі у цьому світі говорили про відродження, продовження, розквіт, надію, світло… Пішов за світлом. Переконані – для всіх нас, – пишуть викладачі. – ПОЕТ, літературний та мистецький критик. Відомий у цій царині своєю непересічною поезією, чубурівською філософічністю та філософією, васильовасилівським ставленням до подій у світі…Світла пам’ять Тобі – друже й колего!”

 

Василь Васильович Чубур був поетом, перекладачем, літературним критиком, журналістом та митцем, членом Національної спілки письменників України. Він народився 8 серпня 1949 року в місті Суми. Закінчив Харківський електротехнікум зв'язку, Сумський педагогічний інститут, а також – Вищі літературні курси при Літературному інституті імені О. М. Горького в Москві. На своєму віку Василь Васильович попрацював будівельником, техніком-зв’язківцем, журналістом та редактором. Був у складі кафедри журналістики та філології СумДУ(старшим викладачем), також редагував університетську газету “Резонанс”.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: