Завантаження ...

Студентка СумДУ розробила туристичний веломаршрут

 Студентка СумДУ розробила туристичний веломаршрут фото

Велосипедний маршрут для туристів міста Суми в рамках кваліфікаційної роботи створила студентка Сумського державного університету.

Альона Павленко – випускниця однієї з кафедр Сумського державного університету – в рамках своєї кваліфікаційної роботи створила для сум’ян та гостей міста велосипедний маршрут. Її проєкт був виконаний на замовлення Відділу промоції та туризму Сумської облдержадміністрації. Актуальність проведеного дослідження обґрунтовується поганим попитом на подорожі за допомогою велосипеда в місті Суми та відсутністю якісних турів.

Альона розробила два маршрути: перший простягається від річки Псел до Старого Села, другий починається в сумських лісах, а закінчується в селі Кияниця. Крім маршрутів, студентка склала і паспорти кожної з культурних або історичних пам’яток. 

З огляду на останні, найбільш цікавою буде дорога до Кияниці. Починається вона біля Альтанки, далі прямує до Зеленогайського археологічного комплексу, потім зупиняється біля зруйнованої Миколаївської церкви, що в Пушкарівці, і проходить повз Вакалівське джерело. Кінцева точка маршруту – садиба Харитоненко-Ліщинських.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: