Завантаження ...

Жителів Сум буде возити інший транспорт?

 Жителів Сум буде возити інший транспорт? фото

Учора, 26 січня, на сайті Сумської міської ради повідомили про проведення транспортного конкурсу, який визначить перевізників.

Сумський виконавчий комітет оголосив конкурс, який має за мету визначити приватних перевізників, що надаватимуть послуги Сумській територіальній громаді. У ньому візьмуть участь як міські, так і приміські маршрути. 

Для участі в оголошеному міськвиконкомом конкурсі потрібно буде заплатити 4642,94 гривень. Документи перестануть приймати 10 лютого, а засідання буде проведене вже 3 березня о 9 ранку. 

Умови проведення конкурсу прийняли 21 січня. Головні з них: встановлення кондиціонерів у транспорті, дотримання належної чистоти та обов’язкова постійна дезінфекція. Також маршрутне таксі повинно вміщувати мінімум 23 пасажири. 

На конкурс винесли 34 маршрути, серед яких деякі приміські: із сіл Вільшанка, Стецьківка та Велике Піщане. 

Також, уже сьогодні, 27 січня, міська рада провела зустріч із перевізниками. Її відвідали представники понад десяти підприємств. На зустріч винесли питання безпеки містян, санітарного й технічного стану транспорту, його роботи взимку, а також вакцинації водіїв. Крім того, через підвищення тарифу на газ-метан, поговорили про переобладнання сумських маршруток на інший вид палива. 

Також в міській раді наголосили, що перевізники повинні краще контролювати дотримання графіку руху й покращити санітарно-технічний стан транспорту. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: