Завантаження ...

Коледж у Шостці – з сонячними батареями

Коледж у Шостці – з сонячними батареями фото

Для того, щоб облаштувати лабораторію альтернативної енергетики, у Шосткинському фаховому коледжі імені Івана Кожедуба встановили сонячні батареї.

Коледж імені Івана Кожедуба, що в Шостці, обзавівся сонячними батареями – їх встановили в рамках реалізації ініціативи зі створення там лабораторії альтернативної енергетики. Автори проєкту вважають, що така можливість стане одним із кращих видів практики для здобувачів освіти, яка, крім того, надасть можливість наочно спостерегти, чи вдасться в Україні замінити теплову енергію сонячною. Ідея належить цикловій комісії електричної інженерії, автоматизації та комп’ютерно інтегрованих технологій.

За словами Павла Пати – завідувача відділення комп’ютерно інтегрованих технологій, напрямок так званої “зеленої” енергетики є дуже перспективним, адже сонячна енергія набагато дешевша за теплову.

 

“Було вирішено спроєктувати таку лабораторію. Вона зараз лише в початковому стані: ми почали з того, що придбали сонячні панелі. Дві з них сучасні, нові, одна – за трохи застарілою технологією, але для експерименту це дуже добре, коли можна порівняти різні види панелей”, – розповідає завідувач шосткинській ТРК “Акцент”.

 

Проєкт планують запустити 1 вересня 2022 року, тому вже зараз почали роботи із встановлення та підключення сонячних панелей. Їх уже можна побачити на стінах самого закладу освіти. 

 

“Усі ті досліди, які ми тут проведемо, направлені на те, щоб показати, наскільки ефективна сонячна енергія в наших широтах, в Україні”, – ділиться Павло Сергійович. Він певен, що результати експерименту будуть винятково позитивними.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: